Vi holder af godt håndværk og sunde huse

Vi lever og ånder for renovering af ældre huse, herregårde, kirker og slotte, men vi opfører også nye, individuelle huse til private eller offentlige bygherrer i tæt samspil med arkitekten. Vi bygger sunde, 0-allergihuse i gode materialer. 

Takket vores størrelse kan vi påtage os store og langvarige mureropgaver og byggeopgaver, eventuelt i samarbejde med andre. 

Vi har særlige løsninger til højtvandssikring af skybrudstruede kældre i huse og sommerhuse. Og har stor erfaring med indeklimavenlige renoveringer af huse fra 1960’erne og 1970’erne. Vi giver gerne referencer.

Vi bruger traditionelle og åndbare materialer

Murermester Ask Askholm brænder for traditionelle, bæredygtige og åndbare byggematerialer som ”gammeldags” kalkmørtel på kulekalk samt tegl og fiberholdig renoveringsmørtel. Vi bygger indeklimavenligt med åndbare Scanoton-teglblokke og diffusionsåbne isoleringsplader. Vi har en gros-salg af kulekalk og teglblokke til andre murermestre og entreprenører.

Vi skifter eller understryger gerne et tag på en kirke, en herregård eller et slot. Men vi bygger lige så gerne et moderne hus eller bindingsværkshus med det bedste indeklima, det er menneskeligt og teknisk muligt. Og gerne med traditionelle, diffusionsåbne materialer som tegl og kulekalk. Og når vi lægger tag, skal det helst være tegltage med små tagsten og muret rygning – det ser nu bedst ud, synes vi. Og holder længe.

 

Profil

Godt at vide om Ask Askholm

”Det, vi interesserer os for og brænder for, er de specielle og håndværksmæsigt svære opgaver. Vi har respekt for huset, vi renoverer, og vi undgår fremmedelementer, der skæmmer det. Vi tilstræber at følge god byggeskik, den omgivende bygningskultur og den historiske ramme. Vi tænker indeklima ind i alle vore løsninger. Det, vi laver, skal være sundt for både huset og beboerne.” 


Ask Askholm, murermester.