Sunde byggematerialer betyder alt for os

Hos Murermester Ask Askholm bruger vi helst traditionelle, velprøvede og sunde materialer som teglsten, kulekalkteglblokke, tagsten af tegl og papiruld.

Gammeldags kalkmørtel

Når vi bruger gammeldags kalkmørtel, så skyldes det flere ting: Kalk kan aldrig skade en underliggende muret overflade. Kalk er et uovertruffent bindemiddel. Kalk anvendes i dag først og fremmest til gamle/ældre bygningsværker, men det kan også bruges til nybyggeri, med stor succes. Kalk og kalkmørtler er den meste åbne af alle overfladebehandlinger til murværk. Dette betyder, at størst mulig mængde fugt tillades at passere ud af murværket, hvilket giver tørre vægge og den bedste holdbarhed. 

Teglblokke

Vi er specialister i at bygge nyt og renovere med Scanoton-teglblokke, tegl og munkesten. De mange luftlommer i teglblokken har en formidabel isolationsevne, der lever op til alle krav i bygningsreglementet. Og de er diffusionsåbne, så de optager og afgiver fugt i takt med de fugtige og tørre årstider, til stor gavn for indeklimaet.

Da man ikke behøver at isolere med stenuld eller gladsuld mellem yder- og indervæg, slipper man for at der samler sig fugt i stenulden eller glasulden. Og så er teglblokke et nemt og hurtigt materiale at arbejde med.

 

     

 

 

Materialer

Godt at vide om traditionelle materialer

Murermester Ask Asholm er specialist i at bygge indeklimavenlige 0-allergivenligehuse af sunde og traditionelle materialer som tegl og gammeldags kalkmørtel.