Skamol-plader isolerer godt og forebygger skimmel

Murermester Ask Askholm bruger og sælger Skamol-plader og den prisbelønnede SkamoPlus-plade.
Brug af Skamol-plader er en permanent løsning på skimmelsvampproblemet Det er ingen løsning at efterisolere sig ud af et skimmelsvampproblem, som man i dag gør med f.eks en forsatsvæg, eller foretage en simpel overmaling af problemet. Det vil i værste fald kunne føre til et væsentlig forværret indeklima, hvilket både er til skade for dit helbred og dit hus.

Effektiv bekæmpelse af skimmelsvamp

SkamoPlus er det rigtige alternativ, hvis det er umuligt at foretage udvendig efterisolering. Det er ikke kun når det gælder skimmelsvampbekæmpelse, at SkamoPlus giver dig store fordele. Ud over effektiv bekæmpelse af skimmelsvamp opnås også forbedret isolering til glæde for dit varmeregnskab, dit helbred og miljøet. SkamoPlus kan med fordel monteres alle steder i boligen, hvor du ønsker en forbedring af indeklimaet. Eller hvor der er en uforholdsmæssig stor ophobning af fugt, hvilket giver en stor risiko for vækst af skimmelsvamp. 

Produceret i Danmark

SkamoPlus-pladerne er produceret i Danmark af kalk, silika, træfibre og vand. Sammensætningen af materialerne giver pladerne fire vigtige egenskaber:1 En sammensætning med en høj pH-værdi, der forhindrer skimmelsporer i at formere sig. 2 En isoleringsværdi (Lambda-værdi) på 0,062 W/ (mK), der isolerer ydervæggen og hæver temperaturen op over dugpunktet. Dermed undgår du, at der kondenserer fugt på overfladen. Løsningen fjerner ligeledes kuldebroer. 3 En diffusionsåbenhed, der regulerer fugten i omgivelserne ved at optage og afgive fugt under regulerede forhold. Det forbedrer indeklimaet. 4 En høj kapillaritet, der kan flytte fugt fra den kolde side af en væg til den varme side, hvor den fordamper ud i rummet.

Selv tynde SkaloPlus-plader giver varmebesparelse

Med SkamoPlus-indeklimaplader monteret behøver du ikke varme de massive ydervægge op først. På den måde får du hurtigere varmet det enkelte rum op. Selv tynde SkamoPlus-plader giver dig markante besparelser på dine energiudgifter.
Det er påvist, at hvis du sætter en 25 mm tyk SkamoPlus-plade op på en uisoleret ydervæg, vil du kunne mindske dit varmetab med op til 50 %. 

Enkel montering og nem bearbejdning

Det er helt enkelt at montere SkamoPlus, og monteringen kan udføres uden store omkostninger til klargøring. SkamoPlus-pladerne klæbes og pudses med Weber Multi 292, der ligesom pladerne er diffusionsåben. SkamoPlus-pladerne klæbes nemt og enkelt på indersiden af en bar ydervæg.

Herefter pudses pladerne til færdigt resultat. Efter ca. en uge er de pudsede vægge tørre og fremstår råhvide. Yderligere maling er ikke nødvendig, men man kan efterfølgende male med diffusionsåben maling. Konstruktionen bliver hermed diffusionsåben hele vejen igennem, så fugten i rummet hele tiden reguleres.

SkamoPluspladerne er nemme at forarbejde og kan bearbejdes med ganske almindeligt håndværktøj.

 

 

 

 

Materialer | Skamol-plader

Godt at vide om SkamoPlus-plader

Hvis du sætter en 25 mm tyk SkamoPlus-plade op på en uisoleret ydervæg, vil du kunne mindske dit varmetab med op til 50 %.